Karriere som sivilingeniør

Det finnes mange ulike jobber innenfor bygningsbransjen. Som noen eksempler kan vi nevne

elektrikere, sivilingeniører, byggingeniører og rørleggere, alle med hver sine roller og funksjoner.

Om vi begynner med en sivilingeniør så er dette en utdannet fagperson som planlegger, konstruerer og vedlikeholder infrastrukturen rundt om i verden. Dette er svært kompetente mennesker med allsidige egenskaper. Infrastrukturen de bygger er veier, flyplasser, broer, kanaler tilpasset båter og andre fremkomstmidler samt havner og rørsystemer for kloakk og lignende.

Som vi ser så gjør sivilingeniører en svært viktig jobb i samfunnet sånn at vi som lever i industrialiserte land hver og en kan leve det gode livet på våre egne premisser. Vi kommer oss frem i trafikken på gode veier som er spesialdesignet og tilpasset våre kjøretøy, vi kan reise med fly til andre land for å besøke slektninger og familie og vi kan bo godt i både hus og hytter som er solide og funksjonelle og er skapt for å vare i år etter år for generasjonene som kommer senere også.

Det er godt at mange ønsker seg en karriere som ingeniør,både menn og kvinner og særlig blant unge kvinner er jobb som ingeniør blitt mer og mer attraktivt de senere årene. Grunnen til dette er spennende byggeprosjekter, varierte arbeidsoppgaver og særlig den gode og høye lønnen. Og selvsagt så er studiet også spennende og utfordrende om man er lidenskapelig opptatt av matematikk og økonomi blant andre fag. Man får bryne seg på diverse gruppesamarbeid på høyskolene som tilbyr studiet og utvikler sammen med gode venner på studiet et realistisk innblikk i den jobben man skal inn i og får samtidig muligheten til å utvikle sine kreative og analytiske evner.

Selvsagt knytter man også bånd med mange av de andre studentene og det kommer tilgode senere når man skal ut og skaffe seg en splitter ny jobb i denne bransjen.

Sivilingeniører jobber på mange steder og under ulike arbeidsforhold. Mange velger også å jobbe mye utendørs sånn at de har mulighet til å sjekke at all jobben går godt og legge inn små justeringer om det behøves små endringer underveis i byggeprosessen. De aller fleste sivilingeniører jobber fulltid og selve jobben er en kombinasjon av kontorjobbing og utendørs jobbing men mange innenfor denne gruppen trives godt i jobben sin og variasjonene i jobben.