Har du lite budsjett, og behov for å dekorere litt i ditt?t

Noen ganger trenger vi fornyelse der vi bor, eller vi flytter hjemmefra, eller fra en større bolig til en mindre enn tidligere. Så hvordan få mest og best utnyttelse av både plass og penger når det ikke er så mye space eller cash i utgangspunkter. Finn.no, loppemarked, og bruktbutikker er gullgruver for innredning på budsjett et eldorado for endringer på budsjett. Det er lurt å tenke over hvilke funksjoner rommet skal ha, og hva du har som skal ha plass, og hvilke stil du vil ha. Å male en vegg i en kontrastfarge, er en fin måte å freshe opp et rom. Mange malebutikker tilbyr små bokser med maling,, og kanskje en liten boks er nok til akkurat den veggen? Grønne planer er stemningsskapende, og kjøper du potter brukt, og får litt avleggere av tanter og mødre, og passer på når det er på tilbud, trenger det ikke koste noe særlig.

For mye greier og altfor liten plass?

Tenk høyde, tenk system, kurver og bokser. Noen greier trenger vi å ha tilgjengelig, ofen stor haug med skote eller daglig, andre ting er sjeldnere i bruk. Velg hva du vil ha nært og hva som kan settes i boden . Under sengen er det et stort område med “dødplass”. Dette området er perfekt for å få maks utnyttelse av plass i rommet. Her kan du sette en seng med skuffer under, eller, bygg en selv. Se IKEA-hacks for gode ideer. En god løsning som funger bra med 90 cm seng, er å bygge sengen oppå kjøkkenskap/moduler. Ved å sette en lekter langs veggen, rammemadrassen hvile på den og skapene. Har du mere bøker enn bokhyller? Sett opp bokhyller opp under taket. Det krever ikke mer enn gode hylleknekter og hobbyplater. Hvis du maler i samme farge som veggene, så blir de neste usynlige. Pass på at du har skikkelig veggfester. Et godt råd for maks utnyttelse av plassen, er å pakke vekk sesongens klær, shorts og boblejakke trenger ikke sloss om plassen. Pakk vintertøyet ned i esker og sett i boden eller på loftet. For en enda bedre plassutnyttelser, bruk vakumposer! Da får du plass til minst 3 ganger så mye i samme eske.

Og hvor skal alle skoene bo?

Å ha for mange sko er ikke et problem, problemet er å få en god oppbevaring av skoene. Spesielt hvis man har begrenset plass, må det likevel finnes en plass for oppbevaring. Sommersko, espadriller, støvler, kule reebok sko, støvlettene og alle skiskoene, det skal være plass til alle. Har du plass til en sengeskuff under sofaen? Der kan du sette lave sko. Det er også praktisk med skoskap, der finnes det enkle plassbesparende systemer å få kjøpt. de tar liten plass, og hyllen over er fint til nøkler og annet. Har du støvletter, som ellers bare blir liggende i en haug, heng de opp. Fest en kort gardinstang under skoskapene, få tak i klyper med hank (sånne de har i skobutikken og IKEA) og heng opp! Et annet sted som er godt egnet for å oppbevare skoene er nederst i klesskapet, enten rett på gulvet, eller du kan sette inn en uttrekk hylle.