Bygge terrasse – et overkommelig prosjekt

Om våren og sommeren er det på tide å komme ut i hagen igjen, og det er ofte om våre som mange begynner å drømme om en ny eller større terrasse. Hvis du følger med i tilbuds-avisene fra trevarehandlerne, legger du sikkert også merke til at det er terrassebord på forsiden av all reklame du får i posten.

Planlegging og forarbeid

Den store jobben i forbindelse med å bygge en terrasse er, som i forbindelse med de aller fleste prosjekter, forarbeidet. Det første steget er selvfølgelig å finne ut av hvor du skal bygge terrassen din. Husk at det ikke trenger å være umulig å sette inn en ny dør i en yttervegg, så tenk kreativt rundt hvilken side av huset du ønsker terrassen på. I den forbindelse er sol selvfølgelig svært viktig. Du planlegger kanskje ikke å være i solen hele dagen, spesielt ikke hvis du har eksem, men du kommer å angre deg hvis du bygger terrassen din i skyggen.

Vanligvis trenger du ikke å tenke på godkjenninger fra kommunen når du bygger terrasse, så lenge som det er en terrasse som ikke bygger svært langt opp fra bakken. Hvis du er usikker kan du selvfølgelig gjerne sjekke med kommunen, slik at du ikke opplever problemer i etterkant. Uansett hvor nært eller langt fra naboene du bygger, er det uansett lurt å ta en prat med den nærmeste naboen så de synes det ser greit ut.

Det kan dessuten være greit å lage en enkel tegning av hvordan du skal bygge, det vil hjelpe med å beregne hvor mye materiale du trenger. Pass også på å tegne inn godt med støtter, det finnes en rekke ulike løsninger som er tilpasset ulike grunnforhold. Hvis du vil gjøre det svært enkelt kan du lage en løsning der terrassen «flyter» på en bunn av grus, med bare lave føtter, eller så kan du bygge en terrasse som vil stå i hundre år, med støpte fundamenter.

Alternativer innenfor overflater og terrassebord

Å velge terrassebord er egentlig den hyggeligste delen av det å bygge en terrasse. Når du vel har gjort alt forarbeid og bygget et fundament med dragere og bjelkelag, da er det bare hyggelig å skru på plass terrassebord.

Det finnes en mengde ulike terrassebord på markedet. Innenfor de aller enkleste kategoriene er konkurransen svært har og du kan få enkle terrassebord til en billig penge. Samtidig kan det være morsomt å velge et litt mer eksklusivt materiale. som holder seg over tid. Det finnes dessuten svært eksklusive terrassebord av eksotiske treslag som er behandlet på spesielle måter.

Hvis du ønsker et helt vedlikeholdsfritt alternativ, finnes det terrassebord som er laget av materialer som kombinerer tre og kunstige materialer. Da trenger du ikke å tenke på å beise eller male bordene over tid.