Alt du trenger å vite om å ha solcellepanel hjemme

Solcellepanel er en av de beste grepene du kan ta for miljøet. Likevel synes mange at det å faktisk kjøpe ett og få det installert, virker som et skremmende prosjekt. Heldigvis er det faktisk veldig enkelt å gå til anskaffelse av solcellepanel, bare les videre om du vil vite mer.

Utstyr

Det som er fint med solcellepanel, er at du trenger veldig lite utstyr i tillegg til selve solcellepanelet. Du trenger et batteri, og heller ikke noe spesielt batteri, alle typer fungerer. Likevel bør du prøve å velge et batteri som tåler mange ladesykluser, og som tåler dyputlading. Slik får du mest mulig for pengene, og et batteri som holder lenge.

Den tredje og siste komponenten du trenger er en regulator. Den forlenger batteri-livet ved å begrense hvor fort strøm tilføres og trekkes fra batteriet. Slik beskyttes det mot overlading og overspenning, og batteriet lades på den beste og mest effektive måten. Det er heller ikke vanskelig å velge rett regulator, bare sjekk solcellepanelets WP, altså watt peak, og finn en regulator med samme merking.

Økonomi

Mange kvier seg for å skaffe seg solcellepanel fordi de har hørt om hvor dyrt det er. Det er sant at det koster en del penger å få installert solcellepanel, men det er viktig å huske på at dette er en investering. Solcellepaneler varer utrolig lenge, i tillegg til at de reduserer, kanskje til og med kutter hele strømregningen din. Dersom du er lur og har strømselskapet Tibber, kan du også selge strømmen fra solcellepanelet om du har et overskudd. Det økonomiske aspektet er med andre ord ikke noe å bekymre seg over.

Solcellepanel er altså ikke så skremmende som folk flest skal ha det til. Det er en fantastisk oppfinnelse som kan hjelpe deg å spare penger samtidig som du sparer miljøet. Så skaff deg et solcellepanel og nyt godt av fordelene.